31 Ekim 2009 Cumartesi

Mersin BŞB - Beşiktaşımız

Selam arkadaşlar. Az sonra başlayacak basketbol maçı hakkında kısa bir değerlendirme yapayım dedim, boş duracağıma. :)

Ancak ona geçmeden önce, süper bir haber vereyim. :D Fb ÜLKER'in yıldız oyuncusu Solomon kadro dışı bırakılmış. Bu sezon zaten kötüydü kabul ama kadro dışı bırakılmasında Tanjevic'in kaprislerinin ve tavırlarının etkisi olduğunu düşünmeden edemeyeceğim. Öyle bir kadroyla, böyle bir oyun oynamaları komik. :)

Diğer olay ise Kerem Gönlüm'e verilen ceza. Ben takip edebildiğim dönem boyunca şundan eminim ki, Kerem öyle doping vs kullanacak bir adam değil. Buna ihtiyacı yok zaten.Efes biraz daha dikkatli olmalı ve oyuncusunu sahiplenmeli. Çünkü böyle bir olayı, ki kasıt dışı alınmış bir madde söz konusu, fenerbahçe gibi bir camianın sulandırması çok çirkin. Sanki Kerem o maddeyi almasa, kupaları fener alacak gibi konuşuyorlar. :) Fener önce antrenör sorununu çözmeli, Tanjevic böyle güçlü bir kadroyu resmen eritiyor. Giricek gibi bir adamı, iyi oynadığı halde, nasıl oynatmaz bu adam? Acaba Demirören ajan mı soktu oraya kendisini. :P :D

Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür derler; az kalsın ana konuyu unutup, yazımı sonlandırıyordum. :D Bugün Mersin kötü gidişe dur demek isteyecek. Zor bir fikstürle, lige çok kötü başladılar. Buna karşın biz de çok iyi başladık. Ancak hafta arası 2 önemli olay gerçekleşti. Birincisi Mersin eski Efesli Nikolic'i aldı. Orta mesafe şutları iyi olan bir uzun. Fletcher ile tutmamız gerekiyor onu. Cevher'e biraz ters gelebilir. Bazen içeride onunla adam tuttuğumuza şahit oldum. Baxter da hantal görüntüsüyle, bu role soyunamaz şu aşamada... İkinci önemli olay, Engin Atsür'ün talihiz sakatlığı. 1.5-2 ay gibi bir süre olmayacak galiba. İçeride de, hep söylerim, kalın bir pivot oyuncuya ihtiyacımız var...

Çok zor bir maç bizleri bekliyor. Maçı erken koparamazsak, çok zor anlar yaşarız. Richard Frahm ve Dominic James gibi iki skora yönelik oyuncusu var Mersin'in. Bu adamları da bir şekilde kilitlemeliyiz. Ayrıca Nikolic'in gölgesine kalmasın, oynuyorsa şayet Asım Pars da sağlam bir oyuncu. Özellikle ne kadar iyi asistler yaptığını unutmayalım.

Maç birazdan başlıyor. Chatman-Newley ikilisinin yine standart üstü olduğu; Kevin-Baxter ikilisinin de baskın çıktığı bir maç diliyorum... Kaptan Haluk'a zaten diyecek bir şey yok. ;)

Görüşürüz birazdan...

Hiç yorum yok: