11 Ekim 2009 Pazar

Teknosa Türkiye Kupası

Bir kez daha merhabalar. :)

Dün Türkiye Kupası ilk maçımıza çıktık. Ve maalesef Efes'e 1 sayı farkla 81-80 yenildik. Son top bizdeydi. Mire Chatman kimseye topu vermedi, içeri daldı, maalesef atışı girmedi. Girse kahraman olurdu ve bz de manşet olurduk. 21 sayı geriye düştüğümüz maçı kazanmak üzereydik. Hem de Efes gibi bir takıma karşı. Cidden iyi mücadele ettik.

Nasıl oldu bu peki... Öncelikle Kevin Fletcher sayesinde oldu. Herkes maçı bırakmıştı. Çalıştırıcımız Burak Bıyıktay, hantal(şimdilik) Baxter'ı kenara alıp Fletcher'a oyuna aldı. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu. İçeri atılan topları sakince, acele etmeden sayıya çevirdi. O ana kadar doğru dürüst içeri kat eden yoktu. Sonra bizim kısalar da içeri girmeye başlayınca farkı 10 sayıya kadar çektik. Daha sonra Newley de, kendisinden beklenen 3lükleri yollamaya başlayınca farkı erittik.

Savunmada çok zaafımız var. Oyuncularımız bire birde çok eksikler. Ayrıca uzun ve kalıplı bir 5 numaraya ihtiyacımız var. Dün Kasun ve Kaya ikilisi içeriyi dağıttılar. Ribaund sayımızın fazlalığı sizi aldatmasın. Bunda seken topları, Newley gibi kısa oyuncularımızın toplamasının büyük payı var. En uzun adamımız 2.07 maalesef. En az 2.10luk kalın bir pivot almalıyız. Ayrıca takımda yönetsel eksiklikler de var. Kenardan hoca çok fazla müdahale etmiyor, edemiyor. Rakip antrenörün hamlelerine cevap veremiyor. Bunu son topu kullanırken bile gördük.

Uzun lafın kısası, geçen seneye göre daha iyi bir takımız. Ancak üst düzey mücadele edersek iyi bir noktada götürürüz. Ama orta seviye mücadele edersek çok şansımız olmaz. Az sonra ikinci maçımız var. Ben kaçayım yavaştan. :D

Herkese iyi akşamlar...

Hiç yorum yok: