2 Nisan 2011 Cumartesi

YGS'de Şifreli Kopya İddiası

İyi akşamlar arkadaşlar,

Bayağıdır gündeme dair yazmıyordum, haliyle de sizlerden geridönüşler alamıyordum. Ama fırsatını bulmuşken yazacağım. Malumunuz geçenlerde YGS sınavı yapıldı. Yeni bir sistem bu. Benim zamanımda tek sınav idi, benden önce yine ikili sınav sistemi idi, şimdi de ikili bir yapı var. Bu YGS'yi geçenler, Haziran'daki sınava girmeye hak kazanacaklar. Çok ağır bir sınav değil ama, eskiden ilk sınav bayağı eleyici olurdu. Zaten isimler değişiyor, sistematik anlamda neredeyse sıfır değişiklik. Eğitim Reformu diye birşey yapmıyoruz, kültürümüze ters çakma Batı sistemlerini taklit etmeye çaışıyoruz ki keşke iyi yönlerini uygulasak ama maalesef..

Konu sapmasın, YGS'deki matematik sorularının şifrelendiği iddia edildi. Haberlerde pek belirtildi mi bilmiyorum ama şöyle bir yöntem kullanılmış:
Bir soru için şıklarda yer alan değerleri küçükten büyüğe doğru yazın. Mesela yukarıdaki soru 1'e bakalım. Şıklarda ne var: 8-10-6-4-2. Şimdi bu şıkları küçükten büyüğe doğru her şıkkın altına yazıyoruz. 2-4-6-8-10.
Çakışan şık bizim doğru cevabımız oluyor. Maalesef soruların hepsinde bu tutuyor. İddialar çok mantıklı bence de. Burada bir virgül koyalım.

Daha önceki KPSS'ye gidelim. Hani şu soruları çalınan. Soruları çalan, çaldıran kim diye araştırıldı mı? Tüm soruları yapma gafletinde bulunan dahi arkadaşlara ne oldu?? Asıl önemli soru, soruları bu arkadaşlara kim servis etti? Şöyle bir cevap vereyim: devlet dairelerinde kadrolaşmak isteyen kişi/kişiler/gruplar/oluşumlar soruları çaldı ve bunlara vermek istedi. Çünkü KPSS bu. Başka sebebi olamaz. Ne oldu o dönem, sanki soruları ÖSYM Başkanı çalmış gibi hakkında türlü haber yapıldı ve Ünal Yarımağan istifaya zorlandı. O da görevini bıraktı.

Bir önceki paragraftan devam edelim. Acaba hali hazırdaki ÖSYM Başkanı istifa edecek mi? Yorum sizin, şahsi görüşüm etmelidir.. Ama inanıyorum ki etmeyecektir ve basından çok fazla da tepki almayacaktır.

Birazdan görüşürüz..

Hiç yorum yok: