17 Nisan 2011 Pazar

Google Images Artık Tarih Bilgisiyle!

Google taramalarım tüm hızıyla sürüyor. Tarama dediğime bakmayın, bizzat Google'ın açıklamalarını ve duyurularını takip ediyorum. :)

Google aramalarının önemli bir parçası da "resimler". Arama yaptığınızda, images/görseller sekmesini seçerseniz, resim bazında arama yaptırırsınız haliyle. Ancak Google güzel bir yeniliğe imza atarak, resimlerin sağ alt köşesine resmin eklenme zamanını yerleştirdi. Çok mu gerekliydi diyenler olacaktır. Aynen öyle, bayağı gerekliydi. Güncel bir konudan örnek vereyim. Japonya'daki tsunami görüntüleri için Google Images'te arama yaptığınızda tonla sonuç göreceksiniz. Ancak Japonya'da bolca tsunami oldu. Güncel resimlere ulaşırken bu özellik size fayda sağlayacaktır. Hoş, bizim basınımız Beşiktaş haberine yeni resim eklerken bile geçen senenin antreman fotoğraflarını koyuyor ama artık siz de başka sitelerden bakarsınız.

Şimdilik çok da başarılı çalışmıyor maalesef gördüğüm kadarıyla. Her resim için uygulayamıyor henüz. Ama kısa zamanda bu sorun da çözülecektir diye düşünüyorum. Bir de bu özelliğin daha etkin kullanılabilmesi için yıl/ay/gün/saat/dakika bazında arama yapabilme seçeneği de konulmalı. O zaman tadından yenmez bir uygulama olacaktır. :)

Görüşmek üzere..

Hiç yorum yok: