8 Nisan 2011 Cuma

Google Gururla Sunar: +1

İyi akşamlar arkadaşlar,

Hem sempatiyle baktığım bu güzide şirket yeni bir projeyle çıkıyor karşımıza: +1. Bildiğiniz +1.. :) Hani hep forumlarda falan yazarlar ya, aynısı. :)

Efendim, Google arama motorluğu görevini başarıyla sürdürürken, muhtemeldir ki Feysbuk-Bing flörtünden de rahatsızlık duyarak, interaktif bir işe imza atmaya hazırlanıyor. Arama teknolojisini sosyal etkileşimleri ile güçlendirmeyi amaçlamışlar. Bunun aramalarda iyi sonuçlar vereceklerini düşünmüşler. Seçtikleriniz de sizin profil sayfanızdan gösterilecekmiş anladığım kadarıyla. Feysbuk'taki beğen tuşuna benziyor genel manada. Ama tabi koca arama motorunda, sanal dünyanın tamamında +1'leyebileceksiniz. Şöyle düşünün, Feysbuk'ta arkadaşınız olmayanlarının duvarında pek birşey yapamazsınız. Ama Google'da, haliyle, serbest. :)
Şaka bir yana, Google reklamlarına da +1'i koymaya hazırlanıyor. Reklama tıklamak para ediyor malumunuz ama reklama +1 demek para etmeyecek. Google Amca, reklama +1 diyerek zaten tıklanmaya teşvik edildiğini belirtmiş. Yani avucunuzu yalayın diyor en sade haliyle. :)

Bu da videosu:

Hiç yorum yok: