10 Eylül 2010 Cuma

Tunnel Rats(2008)

Merhabalar,

Geçen gün izlediğim filim hakkında kısaca bilgi vereyim. Tunnel Rats, Vietnam Savaşı sırasında yerel halkın tünellerde verdiği mücadeleyi ve conilere direnişini anlatan bir filim. Çok sıradan bir filim diyebilirim. Direkt Vietnam'da başlayan olaylar, birkaç tünel sahnesiyle birlikte yine orada son buluyor. Filmin başında yeni gelen askerler gösterilirken bir iki tanesine fazla önem verildi. Bende de haliyle filmin bu kişiler üzerinden yürütüleceği hissi uyandı ki, alakası yokmuş. :) Verildiği önemle kaldılar. :D

Filmin tek güzel yeri tünel sahneleri. Yaratıcı ve hoş olmuş. Tüneldeki yaşam/ölüm/tuzaklar... Hepsi iyi tasarlanmıştı. Ama sadece bu kadar maalesef... Filmin bitişi de tıpkı başlangıcı gibi saçma ve basit idi.

Belki kazananı olmayan bir savaş filmi diyerek kendimizi avutabiliriz. Hatta "vay be, coniler övülmemiş bu sefer" diyerek de kendimizi kandırabiliriz ama zaten bu savaşı gerçekte conilerin kaybettiğini düşünecek olur isek, filmin pek de tarafsız kaldığını söyleyemeyiz bence.

Uzun lafın kısası, tünel sahnelerini görün ve kapatın. :D

Görüşmek üzere..

Hiç yorum yok: