Şimdiki konumuz yine ağ katmanından: Fragmentation. 2 tür fragmentation(parçalama) var:
1. Transparent Fragmentation
2. Nontransparent Fragmentation
İlk bölme işleminde(transparent), bir paket herhangi bir ağa gelmiş olsun. O ağdaki bir düğüm bu paketi parçalara ayırsın. Daha sonra o ağdan çıkarken de, başka bir düğüm de onu tekrar birleştirir. Bir başka ağa gidince de, yine önce fragmentation işlemine tabi tutluyor; daha sonra da reaasemble işlemi uygulanıyor. Ancak bu yöntemin performansı düşüktür. Çünkü sürekli fragmentation-reassemble var. Yani parçalayıp birleştiriyorusunuz durmadan.
İkinci bölme işleminde ise(non-transparent), aynı paketin herhangi bir ağa geldiğini düşünün. O ağda bir düğüm yine bunu parçalasın. Ağdan çıkarken de başka bir işleme tabi tutulmaz. Parçalanmış bir şekilde ağdan çıkar. Başka ağa gider ve orada da birleştirilmez parçalar. Ağdan yine parçalar halinde çıkar. Ancak bu yöntemin riski, paket kaybının fazla olabilmesidir. Orijinal paketin oluşabilmesi için tüm paketler beklenir. Bu yüzden kayıp olmasa da, gecikme kesinlikle söz konusudur.
Ağ katmanındaki paketin parçalanma adımları da bu şekilde arkadaşlar. Bu da, bu gecenin son kaydı olsun. :)
Bugün 10 kişiyle iyi top oynadık ama maalesef berabere kaldık. Adnan Polat ve Mecnun Odyakmaz da hala hakemden şikayet ederler mi bilinmez. Bursasporlular korundu saha içinde adeta. Toraman'ı çok kolay attı. Herhalde Bülent Uygun'u atmanın verdiği baskıyı üzerinden atmak istedi. Her şeye rağmen sezon sonunda zirvede olacağız. Forza Beşiktaş. :) Dersi olanlara yarın için iyi dersler dilerim; benim gibi kaytaranlara da iyi uykular dilerim. :)
Hoşça kalın..
2 yorum:
niye parçalama oluyor??
Merhaba,
Şöyle açıklayayım: mimariler bazen birbirlerinden farklı olabiliyor. Her mimarinin de paket boyutu farklı olmakta. Dolayısıyla bu yolla siz paketleri ufaltırsınız ve her mimariye uygun hale getirirsiniz.
Yorum Gönder