7 Kasım 2008 Cuma

Struma Faciası

Bir Beşiktaş maçı daha, bir tarih makalesi daha. :)
Bugün pek fazla bilinmeyen, kıyıda köşede kalmış bir olayı inceleyeceğiz.(Not:Hala gol atamadık.) Struma Faciası.. 769 Yahudinin göz göre göre ölüme sürükleniş öyküsüdür bu. Şimdi diyeceksiniz ki milyonlarca Müslüman katlediliyor niye bu konu. Hem siyasi politikaların çirkinliğini, hem de bu arenada dostluğun olmadığını, olmayacağını göstermesi bakımından ve de en önemlisi bu olaya maalesef ülkemizin de müdahil olmasından konu hakkında bir kaç satır yazmak istedim.
2.Dünya Savaşı yılları.. Hitler komutasındaki Nazi Almanya'sının Yahudilere malum soykırımı uyguladığı yıllar.. Almanlardan kaçmaya çalışan Yahudiler Filistin topraklarına bir gemiyle gitmek ister. Struma adındaki köhne bir gemi ile.. (Not: Toraman kaçırılmayacak cinsten gol kaçırdı:@ ) O dönemlerde Yahudilerle Araplar'ın arası açıktır. Binlercesi ölür. Bunu bahane eden o bölgenin sömürgecisi İngilizler 75.000 kişilik yıllık göç sınırı belirler. Ancak 15.000 kadarını almışlar.(Sayıları araştırdım, emin değilim). [Not: Gol yedik:( ] Dolayısıyla Yahudi Soykırımında Almanlar kadar İngilizler de suçludur. [2.yi de yedik. 2 dakikada 2 gol. :@]

Peki İngilizler bunu neden yaptılar? Sebep gayet açık. 2.Dünya Savaşında Nazi Almanyasının yanındaki Arapları gerek kendi topraklarını korumak gerekse de Almanları sıkıştırmak için kendi yanına çekmek istedi. Ve acımasız Batı kirli yüzünü gösterdi. Hani şu çok medeni olan, kimilerinin bayıldığı Batı..


Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar..
O gemiden sadece David Stoliar kurtulur(hala hayattadır.)
Gemi yola çıkınca önce İstanbul Limanına uğrar.. Ve burada genç Cumhuriyetimiz maalesef gerekli duruşu gösteremez, siyasi baskılar sonucu geminin geçmesine izin vermez. Gemi geldiği gibi Karadenize gönderilir. Buradayken de 4 kişi gemiden politik yollarla indirilir.
Karadenize açılan gemi patlatılarak yok edilir. Ancak bu olayın üstü de örtülür.. Yazıyı detaylandırmak isterdim ama maçın başında 0-2 olunca moral kalmadı. Görüşmek üzere..
[Dip Not: Az önce Bobo Beşiktaşımızın 5. golünü attı. :D 5-2..]

Hiç yorum yok: